Tyngdtäcket

Cura Pearl Basic

Cura Pearl Basic

Det här tyngdtäcket har 5 lager och innehåller glaspärlor som utgör vikten. Allt är fördelat jämt på grund av rutorna i mönstret.

Cura Pearl Basic är Curas billigaste tyngdtäcke. Det som skiljer dem åt är att det här har 5 lager istället för 7 som Cura Pearl Classic har. En annan skillnad är att yttertyget är av polyester istället för bomull. Tyngden och allt annat är samma.

Fyllningen består av både polyester och glaspärlor och täcket kan tvättas i tvättmaskin, 40 grader. Tyngdtäcket kan sedan plantorkas. Ett annat alternativ är att frysa täcket i frysen eller utomhus för att döda alla kvalster.

Trycket av täcket gör att receptorerna i huden stimuleras. Det i sin tur aktiverar hjärnans hormonsystem. Det gör att du blir mer avslappnad och sover bättre. Det fungerar på de allra flesta, ca 90%. Ungefär samma antal tycker att täcket är skönare än de som använts tidigare.

Använd täcket på natten, dagen eller när du behöver stressa ner. Täcket är CE-märkt men är i övrigt av hög kvalité. Välj ett täcke som är 10-15% av din kroppsvikt, vilket är optimalt för de allra flesta. Vissa behöver dock ännu mer vikt.